Studio Sugarfree - Design & Development
HompageBeeldSkate4AIR.gif

Skate4AIR

200 kilometer schaatsen om geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, dat is Skate4AIR in het kort.

 

Of we "even een simpel logo'tje" konden maken, die vraag klonk ruim zeven jaar geleden. Van het één kwam het ander: Skate4AIR is inmiddels uitgegroeid tot een mooi, meerdaags event in Oostenrijk, en wij zijn daar al zeven jaar bij betrokken.

 
 
Ontwerp huisstijl en definitie kleuren en lettertypes

Ontwerp huisstijl en definitie kleuren en lettertypes

Maar goed, het begon dus allemaal bij de huisstijl. We kozen voor zwart en geel als krachtige, positieve en sportieve kleuren. Vervolgens vroegen we ambassadeur Jochem Uytdehaage om te poseren voor het campagnebeeld. Op de eerste foto ziet u zodoende Laurent die de olympisch kampioen maar ternauwernood overeind houdt met een computerkabel. We bewerkten het beeld en dat kwam vervolgens terug op het campagnemateriaal.

Fotografie Jochem Uytdehaage

Fotografie Jochem Uytdehaage

Voor de website hadden we een aantal ideeën om er een eigentijdse fondsenwervingssite van te maken. We begonnen met het definiëren van alle typen bezoekers en met het uitdenken wat die verwachtten te zien bij aankomst op skate4air.nl.

Ontwerp responsive website

Ontwerp responsive website

Op de website konden mensen zich onder andere aanmelden voor het event, een eigen pagina inrichten met hun motivatie, zien wie er gedoneerd had op hun profiel en natuurlijk de tussenstand zien van hun persoonlijke opbrengst en het totaal.

Al jaren gaan we mee naar Oostenrijk en doen daarvandaan live verslag van het event. Op de 'live wall' die we hebben gemaakt kunnen de thuisblijvers gedurende de dag updates bekijken:

LiveSiteTiles.jpg
Design responsive website sport event

Design responsive website sport event

Ook verzorgen we met veel plezier de fotografie tijdens het event. Kou, sneeuw, beslagen cameralenzen; de Weissensee kan verrassen!

event fotografie

event fotografie

Het is gaaf om te zien hoe ver Skate4AIR al is gekomen en wij vinden het mooi om op zo'n manier wat te kunnen doen voor de mensen met Cystic Fibrosis. Het onderzoek naar geneesmiddelen levert bemoedigende resultaten op en Skate4AIR pakt door met onder andere een eigen prof-team en een event in Zweden. To be continued dus ;)